angststoornis angststoornis overwinnen behandeling angststoornis psychotherapie

Behandeling angststoornis

Praten over angst is een taboe. Dat neemt niet weg dat heel wat mensen het gevoel hebben dat hun leven door hun angst wordt beheerst. Jouw angststoornis overwinnen doe je echter best onder psychotherapeutische begeleiding. Maar wat is een angststoornis of fobie nu precies? En hoe leer je met zo een fobie omgaan?

Symptomen van een fobie

Angstgevoelens ervaren is op zich geen probleem. Een fobie ontstaat echter wel wanneer je je angst steeds meer blijft vermijden en het een invloed heeft op de omgang met anderen of de invulling van je dag. Een fobie gaat dus veel verder dan angstig zijn, je gaat namelijk bepaalde plaatsen of contact verhinderen. Maar hoe kan je een fobie overwinnen? Aan de hand van psychotherapie gaan we je fobie nader bekijken, begrijpen om samen jouw vermijdingsgedrag te doorbreken.

 

Soorten fobieën

De eerste stap bij de behandeling van een fobie is het intakegesprek. Onze psychologen gaan hierbij na welke specifieke angst aanwezig is. Dat gaat van een angst voor spinnen, angst voor honden, een fobie voor kleine ruimtes tot een fobie voor autorijden. Daarnaast kan je bijvoorbeeld kampen met paniekaanvallen waarbij je bang wordt van je eigen lichamelijke sensaties. Denk aan bang zijn voor een verhoogde hartslag, om gek te worden, flauw te vallen of een angst voor de dood. Er is hier sprake van angst voor angst. Verder kan je gebukt gaan onder dwang of obsessieve gedachten en hierdoor veel angst ervaren. In dat geval is er sprake van een dwangstoornis waarbij je dwang gebruikt om met angstgevoelens om te gaan. Dit uit zich bijvoorbeeld in het herhaaldelijk aanraken van objecten om angst te verlagen. Bovendien kan je geconfronteerd worden met een sociale angst om bijvoorbeeld veroordeeld te worden of contacten te leggen.

Vrouw heeft haar hoofd in haar handen en wordt getroost.
Je angst overwinnen doe je best onder psychotherapeutische begeleiding.

Je fobie overwinnen

Angst voor spinnen, angst voor naalden, een paniekstoornis, faalangst, sociale angst … Bij Faresa bezitten we de expertise om elk type fobie te behandelen. Wil ook jij je fobie overwinnen dankzij psychologische begeleiding? We nodigen je graag uit voor een gesprek in een vestiging bij jou in de buurt.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

angststoornis angststoornis overwinnen behandeling angststoornis psychotherapie fobie

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
angststoornis angststoornis overwinnen behandeling angststoornis psychotherapie fobie

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55