bedrijfspsychologie bedrijfspsycholoog psychologen psycholoog

Bedrijfspsychologie

Tijdens onze levensloop passeren veel contexten de revue, waaronder de werkcontext een zeer grote hap uit onze tijd neemt. Op deze plek krijgen we veel uitdagingen voorgeschoteld. Dit geldt in elke functie, of we nu arbeider, bediende, leidinggevende of zelfs bedrijfsleider zijn. Bij Faresa kunnen werkgevers en werknemers terecht voor de juiste psychologische begeleiding, coaching en ondersteuning vanuit de bedrijfspsychologie.

 

Wat houdt bedrijfspsychologie in?

Een psycholoog met een achtergrond in de bedrijfspsychologie of arbeidspsychologie heeft een doorgedreven expertise in de mate waarin werkkenmerken (zoals het ontwerp van een functie, de communicatie binnen een bedrijf en de feedbackcultuur die er heerst) een impact hebben op het welzijn van de werknemers. In de bedrijfspsychologie wordt eveneens de impact van een verminderd welzijn op de sfeer, collegialiteit (en eventueel conflicten) bestudeerd en indien nodig kan een erkend bemiddelaar ingeschakeld worden. Verder zijn psychologen met een achtergrond in bedrijfspsychologie expert in het analyseren van het effect van een verminderd welzijn op een verminderde productiviteit en aanwezigheid (absenteïsme of verzuim). Psychologen met expertise in de bedrijfspsychologie helpen dus om de processen te detecteren die mogelijks een negatief effect kunnen hebben op de gezondheid van de medewerkers en stress of burn out in de hand kunnen werken. De bedrijfspsychologie houdt eveneens rekening met de teams, de cultuur en het leiderschap binnen je bedrijf.

 

Bedrijfspsychologie: coaching en loopbaanbegeleiding

Binnen de bedrijfspsychologie is de bedrijfspsycholoog verantwoordelijk voor het aanbod van Faresa binnen de werkcluster. Deze cluster biedt coaching bij loopbaantrajecten en leidinggeven aan. Hierbij zal het mentaal welzijn van de medewerker in kwestie steeds een topprioriteit zijn en waar nodig zal worden samengewerkt met de collega’s klinisch psychologen bij Faresa, bijvoorbeeld als er intensievere begeleiding nodig is of als er nood is aan een depressiebehandeling in plaats van burn out coaching.

Loopbaanbegeleiding kent bij ons eveneens een wetenschappelijke onderbouwing waar veel andere aanbieders uitsluitend praktisch te werk gaan. We willen doen wat werkt en enkel eenvoudige tips en tricks zijn soms onvoldoende omdat bepaalde angsten of twijfels het ons bemoeilijken om stappen te zetten in onze loopbaan. Onze bedrijfspsycholoog gaat samen met jou aan de slag om grondig je loopbaanpad helder te maken waar er nu nog onduidelijkheden bestaan over wat je kan en wat je wil. Daarnaast is het natuurlijk de bedoeling om je inzicht te geven in je competenties. Het is eveneens mogelijk om  je jobkansen na te gaan en samen met jou de praktische aspecten van het solliciteren te overlopen en je te helpen om de juiste actie te ondernemen (bijvoorbeeld een goed CV schrijven of sollicitatiegesprek houden).  

 

Bedrijfspsychologie bij Faresa

Ben je op zoek naar een psycholoog met expertise in de bedrijfspsychologie? Of je nu op zoek bent naar iemand die je kan helpen bij een risicoanalyse of iemand die kan helpen om het welzijn van je werknemers te verhogen via interventies, bij Faresa krijg je advies op maat. Daarnaast bieden we een employee assistance program voor bedrijven om werknemers die reeds teveel moeilijkheden ervaren te helpen bij burn out of te re-integreren op het werk. Had je hier graag meer informatie over? Contacteer ons dan via info@faresa.be.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

bedrijfspsychologie bedrijfspsycholoog psychologen psycholoog coaching

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
bedrijfspsychologie bedrijfspsycholoog psychologen psycholoog coaching

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55