blended care therapie online therapie digitale therapie

Blended care

Online therapie wordt niet noodzakelijk op zichzelf aangeboden. De term blended care verwijst naar de combinatie tussen traditionele coaching en therapie en digitale tools of digitale therapie. Zowel cliënten als therapeuten zijn positief over blended care.

 

Wat zijn de voordelen van blended care?

Het belangrijkste voordeel van blended care is dat je het beste van twee werelden krijgt. Het directe sociale contact met je psycholoog en de flexibiliteit van online ondersteuning. Mensen die blended care volgden, gaven volgende feedback: ondersteuning van het geheugen dankzij online hulp, een overzicht van het behandelingsproces, positieve gevolgen voor huiswerkopdrachten en een gevoel van zelf verantwoordelijk te zijn.

 

Wat zijn de effecten van blended care?

Uit studies blijkt dat mensen met angst en depressie geholpen kunnen worden met blended care. Gezien het een nieuwe vorm van therapie betreft, is vervolgonderzoek nodig.  Blended care is sowieso een meerwaarde voor de maatschappij omdat we op een andere manier met zorg omgaan, we bieden flexibele oplossingen via verschillende kanalen.

 

Ontdek blended care

Faresa dwingt je dus niet om te kiezen tussen traditionele therapie en online therapie, je kan gaan voor de combinatie met de voordelen van face to face therapie en de voordelen van online therapie. Denk bij de voordelen van online therapie bijvoorbeeld aan geen wachttijden, je niet hoeven te verplaatsen of op eigen tempo zelfstandig kunnen werken. Door de combinatie met face to face therapie blijft het directe contact met een psycholoog wel behouden. De nadelen van elke vorm worden met blended care meteen opgevangen door het complement. Wil je dit graag uitproberen? Aarzel dan niet om contact op te nemen via info@faresa.be.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

blended care therapie online therapie digitale therapie psycholoog

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.
blended care therapie online therapie digitale therapie psycholoog

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55