blended care therapie online therapie digitale therapie

Blended care

Online therapie wordt niet noodzakelijk op zichzelf aangeboden. De term blended care verwijst naar de combinatie tussen traditionele coaching en therapie en digitale tools of digitale therapie. Zowel cliënten als therapeuten zijn positief over blended care.

 

Wat zijn de voordelen van blended care?

Het belangrijkste voordeel van blended care is dat je het beste van twee werelden krijgt. Het directe sociale contact met je psycholoog en de flexibiliteit van online ondersteuning. Mensen die blended care volgden, gaven volgende feedback: ondersteuning van het geheugen dankzij online hulp, een overzicht van het behandelingsproces, positieve gevolgen voor huiswerkopdrachten en een gevoel van zelf verantwoordelijk te zijn.

 

Wat zijn de effecten van blended care?

Uit studies blijkt dat mensen met angst en depressie geholpen kunnen worden met blended care. Gezien het een nieuwe vorm van therapie betreft, is vervolgonderzoek nodig.  Blended care is sowieso een meerwaarde voor de maatschappij omdat we op een andere manier met zorg omgaan, we bieden flexibele oplossingen via verschillende kanalen.

 

Ontdek blended care

Faresa dwingt je dus niet om te kiezen tussen traditionele therapie en online therapie, je kan gaan voor de combinatie met de voordelen van face to face therapie en de voordelen van online therapie. Denk bij de voordelen van online therapie bijvoorbeeld aan geen wachttijden, je niet hoeven te verplaatsen of op eigen tempo zelfstandig kunnen werken. Door de combinatie met face to face therapie blijft het directe contact met een psycholoog wel behouden. De nadelen van elke vorm worden met blended care meteen opgevangen door het complement. Wil je dit graag uitproberen? Aarzel dan niet om contact op te nemen via info@faresa.be.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

blended care therapie online therapie digitale therapie psycholoog

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
blended care therapie online therapie digitale therapie psycholoog

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55