burn out burn out preventie omgaan met burn out burn out op het werk

Burn-outpreventie

Burn-out, het lijkt alsof meer en meer mensen hiermee te kampen hebben, maar in feite is het een verschijnsel dat we bij Faresa reeds jaren verhelpen in onze burn-outbehandeling. Onze psychologen kennen de verregaande gevolgen van burn-out op het werk, maar ook de impact op het privéleven en het gezin. Het is belangrijk om de eerste signalen te herkennen en een verergering van symptomen te voorkomen. Op die manier kan je aan goede burn-outpreventie doen, gewapend met kennis en vaardigheden om vroegtijdig in te grijpen. Wil ook jij weten hoe je het hoofd kunt bieden aan burn-out? Dankzij onze individuele coaching sessies leer je omgaan met burn out.

 

Leren omgaan met burn-out

Burn-out is een verschijnsel dat te maken heeft met het werk en er is dus een verschil met depressie. Het is belangrijk om het verschil met depressie goed te maken, gezien hiervoor een depressiebehandeling moet worden opgestart. Bij depressie vinden we ook oorzaken terug buiten het werk. Burn-out preventie is een gedeelde verantwoordelijkheid tussen werkgever en werknemer. Des te meer omdat een ongezond samenspel tussen burn-outrisico’s op het werk en een gebrek aan vaardigheden bij jezelf burn-out in de hand werkt. Het risico op burn-out verlagen is dus in de eerste plaats dit samenspel begrijpen. Zo kan je samen met je psycholoog jezelf wapenen tegen escalatie en uitval op het werk. Bij Faresa brengen we jou via coaching bij hoe je de eerste signalen van burn-out kunt herkennen en hoe je aan goede burn-outpreventie kunt doen. Grenzen stellen is hier belangrijk.  

 

Hoe kan je een burn-out voorkomen?

Omgaan met burn-out kan je leren. Tijdens enkele coachingsessies bij Faresa zoeken onze psychologen uit hoe je je leven en werk kan inrichten om je risico op burn-out te verlagen. Via informatie over burn-out leer je afstand te nemen van het emotionele karakter ervan en kan je aan de slag met het bepalen van nieuwe prioriteiten en grenzen stellen. Kortom: een erg efficiënte aanpak waarbij wij de angst voor overbelasting en uitval bekijken, en waarbij we verklaren hoe je in de toekomst moet omgaan met burn-out.

 

Professionele tips omgaan met burn-out

Burn-outpreventie lijkt soms eenvoudiger dan het is. Dat je je work life balans goed moet houden, dat zeggen veel magazines. Mensen blijven het echter moeilijk hebben om de theorie in de praktijk te brengen omdat onderliggende processen hen parten spelen. Onze professionele burn-outcoaching helpt je echt vooruit. Wil je graag weten hoe je moet omgaan met burn-out? Dan verwelkomt ons team je in onze vestiging in Hasselt, Leuven of Brussel. Denk je dat je al een stuk verder zit, dan bekijk je best onze burn-outbehandeling. Wil je coachingsessies organiseren voor je werknemers over burn-outpreventie? Ook dat kan bij Faresa!

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

burn out burn out preventie omgaan met burn out burn out op het werk burn out behandeling

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.
burn out burn out preventie omgaan met burn out burn out op het werk burn out behandeling

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55