conflictbemiddeling cursus conflictbemiddeling opleiding conflictbemiddeling conflicten

Conflictbemiddeling

Het lijdt geen twijfel dat er wel eens conflicten op het werk tot stand komen. Of dat nu tussen medewerkers of werknemer en leidinggevende is, verschillende soorten conflicten vragen om een deskundige oplossing. Als werkgever zit je al snel in een lastig parket en enkel conflictbemiddeling kan de werksfeer redden. Faresa werkt nauw samen met een betrouwbare bemiddelaar en biedt een professionele cursus conflictbemiddeling aan.

Professionele conflictbemiddeling

Pesten op het werk, een gebrek aan feedback, een incorrecte functiebeschrijving, moeilijkheden bij re-integratie na een burn-out, te weinig inspraak bij ideeën … Misverstanden hebben al snel allerlei soorten conflicten als gevolg. Om te voorkomen dat de situatie buiten de controle van de werkgever valt, is het essentieel om tijdig in te grijpen met conflictbemiddeling. Als leidinggevende beschik je echter niet steeds over de expertise om moeilijkheden op te lossen of ben je geneigd om de situatie te negeren. De professionele conflictbemiddeling van Faresa garandeert echter de tussenkomst van een externe, neutrale bemiddelaar die voor een oplossing zorgt via effectieve conflicthantering. Wij werken hiervoor samen met Orato, een ervaren bemiddelingsbureau, en stellen zo steeds een professionele bemiddelaar ter beschikking om zowel tussen als in bedrijven op te treden. De bemiddelaar leert jouw bedrijf ter plekke kennen, luistert naar de teamleden en bespreekt de oorzaken met de werkgever om deze conflicten in de toekomst te voorkomen. Bovendien hechten we belang aan nazorg bij Faresa en gaat conflictbemiddeling gepaard met follow-up gesprekken.

Enkele werknemers van een bedrijf volgen de cursus conflictbemiddeling van Faresa

Opleiding conflictbemiddeling

Een bemiddelaar ben je niet zomaar. Aangezien er zich allerlei soorten conflicten op het werk kunnen ontwikkelen, is vakkundige kennis over conflicthantering een voorwaarde om aan conflictbemiddeling te doen. En daarvoor kan je bij Faresa terecht! We merken dat leidinggevenden aan struisvogelpolitiek durven doen wanneer ze conflicten op het werk ondervinden of zelf een inefficiënte conflictbemiddeling opstellen.

Twee vrouwenhanden zijn in elkaar gekruist en houden een zwarte Bic-pen vast. Ze liggen over het cursusmateriaal van de cursus conflictbemiddeling van Faresa

Dit verergert de situatie echter. Hoe moet je dan interveniëren? Bij Faresa coachen wij leidinggevenden tijdens een cursus conflictbemiddeling om beter te leren omgaan met werknemers en conflictsituaties. Elk conflict is anders, dient juist geïnterpreteerd te worden en moet resulteren in consensus.

 

Conflictbemiddeling in jouw bedrijf

Heb je nood aan deskundige bijstand van een bemiddelaar om conflicten op het werk op te lossen? Of wil je ze zelf leren aanpakken via de cursus conflictbemiddeling? Faresa staat je bij met professionele hulp, nieuwe inzichten en praktische tips.

Schrijf je nu in op https://forms.gle/QJp8Gq4zKV8oz4HV8.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

conflictbemiddeling cursus conflictbemiddeling opleiding conflictbemiddeling conflicten bemiddelaar

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
conflictbemiddeling cursus conflictbemiddeling opleiding conflictbemiddeling conflicten bemiddelaar

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55