conflictbemiddeling cursus conflictbemiddeling opleiding conflictbemiddeling conflicten

Conflictbemiddeling

Het lijdt geen twijfel dat er wel eens conflicten op het werk tot stand komen. Of dat nu tussen medewerkers of werknemer en leidinggevende is, verschillende soorten conflicten vragen om een deskundige oplossing. Als werkgever zit je al snel in een lastig parket en enkel conflictbemiddeling kan de werksfeer redden. Faresa werkt nauw samen met een betrouwbare bemiddelaar en biedt een professionele cursus conflictbemiddeling aan.

Professionele conflictbemiddeling

Pesten op het werk, een gebrek aan feedback, een incorrecte functiebeschrijving, moeilijkheden bij re-integratie na een burn-out, te weinig inspraak bij ideeën … Misverstanden hebben al snel allerlei soorten conflicten als gevolg. Om te voorkomen dat de situatie buiten de controle van de werkgever valt, is het essentieel om tijdig in te grijpen met conflictbemiddeling. Als leidinggevende beschik je echter niet steeds over de expertise om moeilijkheden op te lossen of ben je geneigd om de situatie te negeren. De professionele conflictbemiddeling van Faresa garandeert echter de tussenkomst van een externe, neutrale bemiddelaar die voor een oplossing zorgt via effectieve conflicthantering. Wij werken hiervoor samen met Orato, een ervaren bemiddelingsbureau, en stellen zo steeds een professionele bemiddelaar ter beschikking om zowel tussen als in bedrijven op te treden. De bemiddelaar leert jouw bedrijf ter plekke kennen, luistert naar de teamleden en bespreekt de oorzaken met de werkgever om deze conflicten in de toekomst te voorkomen. Bovendien hechten we belang aan nazorg bij Faresa en gaat conflictbemiddeling gepaard met follow-up gesprekken.

Enkele werknemers van een bedrijf volgen de cursus conflictbemiddeling van Faresa

Opleiding conflictbemiddeling

Een bemiddelaar ben je niet zomaar. Aangezien er zich allerlei soorten conflicten op het werk kunnen ontwikkelen, is vakkundige kennis over conflicthantering een voorwaarde om aan conflictbemiddeling te doen. En daarvoor kan je bij Faresa terecht! We merken dat leidinggevenden aan struisvogelpolitiek durven doen wanneer ze conflicten op het werk ondervinden of zelf een inefficiënte conflictbemiddeling opstellen.

Twee vrouwenhanden zijn in elkaar gekruist en houden een zwarte Bic-pen vast. Ze liggen over het cursusmateriaal van de cursus conflictbemiddeling van Faresa

Dit verergert de situatie echter. Hoe moet je dan interveniëren? Bij Faresa coachen wij leidinggevenden tijdens een cursus conflictbemiddeling om beter te leren omgaan met werknemers en conflictsituaties. Elk conflict is anders, dient juist geïnterpreteerd te worden en moet resulteren in consensus.

 

Conflictbemiddeling in jouw bedrijf

Heb je nood aan deskundige bijstand van een bemiddelaar om conflicten op het werk op te lossen? Of wil je ze zelf leren aanpakken via de cursus conflictbemiddeling? Faresa staat je bij met professionele hulp, nieuwe inzichten en praktische tips.

Schrijf je nu in op https://forms.gle/QJp8Gq4zKV8oz4HV8.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

conflictbemiddeling cursus conflictbemiddeling opleiding conflictbemiddeling conflicten bemiddelaar

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.
conflictbemiddeling cursus conflictbemiddeling opleiding conflictbemiddeling conflicten bemiddelaar

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55