employee assistance program coaching professionele coaching welzijn op het werk

Employee assistance program

Merk je dat je werknemers beperkt worden in hun functioneren door psychologische problemen of conflictsituaties? Faresa weet raad! Het employee assistance program biedt de nodige ondersteuning voor je medewerkers om de draad weer op te pikken. Hoe? Door werknemers, leidinggevenden, managers en zaakvoerders advies te geven en een deskundige coaching aan te reiken. Dit met het oog op het bevorderen van het geestelijk welzijn op het werk.

 

Wat is het employee assistance program?

Met het employee assistance program introduceert Faresa een flexibel pakket aan coaching waar een onderneming op jaarbasis gebruik van kan maken. Wat houdt dat concreet in? Een erkend psycholoog wordt ingeschakeld om werknemers individueel te begeleiden via coaching of psychotherapie. Het gaat hier enerzijds om het leren omgaan met kritische incidenten of psychologische problemen die de werknemer belemmeren in zijn of haar job. Via dit begeleidingsprogramma is het ook mogelijk om een bemiddelaar in te schakelen om onenigheden in het team op te lossen. Anderzijds is het employee assistance program een interessante tool om de veerkracht binnen je bedrijf te bewaken of om medewerkers te ondersteunen bij hun re-integratie.

 

Employee assistance program op maat

Wist je dat je als organisatie wettelijk verplicht bent om psychologische belasting te voorkomen of verhelpen? Aan de hand van het employee assistance program van Faresa geef je het beleid binnen je bedrijf vorm om zo psychosociale problemen te voorkomen. Daarnaast levert Faresa maatwerk. Of het nu om een kleine KMO of multinational gaat, onze professionele coaching en persoonlijke en kost-efficiënte aanpak werd alvast door tal van bedrijven gewaardeerd. Het employee assistance program kan verder aangewend worden om te genieten van onze vernieuwende blended care benadering. Door digitale tools te integreren, kunnen werknemers naast telefonisch of face-to-face ook anoniem begeleid worden. Onze BurnOutAid app (BOA©) en E-Learning Faresa (ELF©) voor werkgevers bieden een innovatieve en gebruiksvriendelijke en schaalbare oplossing om het psychosociaal welzijn binnen je organisatie te verhogen. Daar moeilijkheden in het gezin ook een impact kunnen hebben op het functioneren, kan het employee assistance program bovendien uitgebreid worden naar de partner en kinderen van de werknemer.

 

Ontdek het employee assistance program

Faresa is een expert in het zorgen voor mentaal welzijn op het werk. Met behulp van het employee assistance program beperk je psychosociale belasting, conflicten of verzuim en dien je de nodige steun en informatie toe aan je team. Ben je geïnteresseerd in ons employee assistance program en wil je meer weten over onze professionele coaching? Aarzel dan niet om contact op te nemen via info@faresa.be.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

employee assistance program coaching professionele coaching welzijn op het werk psychologische problemen

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
employee assistance program coaching professionele coaching welzijn op het werk psychologische problemen

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55