faalangst faalangst behandeling faalangst overwinnen passieve faalangst

Faalangst overwinnen

Wat onderschat wordt is de lijdensdruk die met faalangst gepaard gaat. Bij Faresa hebben we jarenlange ervaring in de behandeling van extreme vormen van faalangst. Dit houdt in dat jongeren of (jong)volwassenen geconfronteerd worden met huilbuien en emotionaliteit als men een prestatie moet leveren. De angst om te falen is onmetelijk en jij of je kind vindt dat je blokkeert en dat niets meer lukt. De uitputting is nabij en vaak is de jongere of jijzelf ten einde raad. Faalangst overwinnen vraagt een professional die op de hoogte is van hoe faalangst in stand gehouden wordt.

 

Wanneer helpt een faalangst behandeling?

Een faalangst behandeling is effectief als met de persoon in kwestie gezocht wordt naar de onderliggende angsten die met falen gepaard gaan. Dit kan gaan over zelf van weinig betekenis zijn indien men niet slaagt in zijn opzet. Niet zelden knopen onze medewerkers met de jongere of volwassene een gesprek aan over zelfbeeld en welke aspecten jouw zelfbeeld bepalen. Misschien gaat dit in te grote mate over school of werk en krijgen andere levensdomeinen geen of te weinig invulling. Een faalangst behandeling gaat in op vermijdingsgedrag, bijvoorbeeld teveel studeren, het niet nemen van pauzes tijdens studie of werk. Je krijgt concrete handvaten voor de aanpak van je eigen faalangst of de faalangst die je ziet bij je kind en waarover je je machteloos voelt.  

 

Faalangst overwinnen met faalangst behandeling

Bij faalangst vecht je met gevoelens van uitputting en faalangstige gedachten en studeer of werk je teveel of net te weinig. Weglopen van prestatietaken is ook een vorm van faalangst, maar wordt vaak verward met een gebrek aan motivatie terwijl het over passieve faalangst gaat. Uitstelgedrag is ook een gedrag dat bekeken wordt als het over passieve faalangst gaat. Aan de hand van technieken uit de psychotherapie zoeken we naar de kern van de faalangst. Daarnaast bestaat de faalangst behandeling uit specifieke maatregelen om gedrag te doorbreken. Faalangst overwinnen doe je door het begrijpen van het onderliggend proces dat je faalangst in stand houdt en concrete vaardigheden om crisissituaties het hoofd te bieden.

 

Faalangst overwinnen: snel ingrijpen

Het is belangrijk om bij faalangst snel in te grijpen. Bij Faresa zien we vaak dat te lang gewacht wordt om ons te raadplegen en heel veel gedragingen al wat meer vastgeroest zijn en jongeren niet meer kunnen genieten van hun studieperiode, wat jammer is. Tijdens een faalangst behandeling helpen we je om samen stap voor stap de faalangst het hoofd te bieden, want faalangst overwinnen, hoef je niet alleen te doen. Indien je meer wilt weten over de faalangst behandeling, kan je steeds contact opnemen met ons team.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

faalangst faalangst behandeling faalangst overwinnen passieve faalangst angst

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
faalangst faalangst behandeling faalangst overwinnen passieve faalangst angst

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55