faalangst faalangst behandeling faalangst overwinnen passieve faalangst

Faalangst overwinnen

Wat onderschat wordt is de lijdensdruk die met faalangst gepaard gaat. Bij Faresa hebben we jarenlange ervaring in de behandeling van extreme vormen van faalangst. Dit houdt in dat jongeren of (jong)volwassenen geconfronteerd worden met huilbuien en emotionaliteit als men een prestatie moet leveren. De angst om te falen is onmetelijk en jij of je kind vindt dat je blokkeert en dat niets meer lukt. De uitputting is nabij en vaak is de jongere of jijzelf ten einde raad. Faalangst overwinnen vraagt een professional die op de hoogte is van hoe faalangst in stand gehouden wordt.

 

Wanneer helpt een faalangst behandeling?

Een faalangst behandeling is effectief als met de persoon in kwestie gezocht wordt naar de onderliggende angsten die met falen gepaard gaan. Dit kan gaan over zelf van weinig betekenis zijn indien men niet slaagt in zijn opzet. Niet zelden knopen onze medewerkers met de jongere of volwassene een gesprek aan over zelfbeeld en welke aspecten jouw zelfbeeld bepalen. Misschien gaat dit in te grote mate over school of werk en krijgen andere levensdomeinen geen of te weinig invulling. Een faalangst behandeling gaat in op vermijdingsgedrag, bijvoorbeeld teveel studeren, het niet nemen van pauzes tijdens studie of werk. Je krijgt concrete handvaten voor de aanpak van je eigen faalangst of de faalangst die je ziet bij je kind en waarover je je machteloos voelt.  

 

Faalangst overwinnen met faalangst behandeling

Bij faalangst vecht je met gevoelens van uitputting en faalangstige gedachten en studeer of werk je teveel of net te weinig. Weglopen van prestatietaken is ook een vorm van faalangst, maar wordt vaak verward met een gebrek aan motivatie terwijl het over passieve faalangst gaat. Uitstelgedrag is ook een gedrag dat bekeken wordt als het over passieve faalangst gaat. Aan de hand van technieken uit de psychotherapie zoeken we naar de kern van de faalangst. Daarnaast bestaat de faalangst behandeling uit specifieke maatregelen om gedrag te doorbreken. Faalangst overwinnen doe je door het begrijpen van het onderliggend proces dat je faalangst in stand houdt en concrete vaardigheden om crisissituaties het hoofd te bieden.

 

Faalangst overwinnen: snel ingrijpen

Het is belangrijk om bij faalangst snel in te grijpen. Bij Faresa zien we vaak dat te lang gewacht wordt om ons te raadplegen en heel veel gedragingen al wat meer vastgeroest zijn en jongeren niet meer kunnen genieten van hun studieperiode, wat jammer is. Tijdens een faalangst behandeling helpen we je om samen stap voor stap de faalangst het hoofd te bieden, want faalangst overwinnen, hoef je niet alleen te doen. Indien je meer wilt weten over de faalangst behandeling, kan je steeds contact opnemen met ons team.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

faalangst faalangst behandeling faalangst overwinnen passieve faalangst angst

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.
faalangst faalangst behandeling faalangst overwinnen passieve faalangst angst

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55