loopbaanbegeleiding wat is loopbaanbegeleiding psycholoog klinisch psycholoog

Loopbaanbegeleiding

We kunnen op een gegeven moment het noorden kwijt zijn in onze job en beginnen twijfelen of deze job wel bij ons past en of er alternatieven zijn. Als je je in je job niet goed in je vel voelt, is het belangrijk om samen met een deskundige te onderzoeken waaraan dit ligt om te komen tot een juiste beslissing.

 

Wat is loopbaanbegeleiding?

Bij loopbaanbegeleiding wordt je geholpen om de mate waarin je huidige job bij je past te onderzoeken. We spreken van een person-job fit, we kijken naar jouw capaciteiten, interesses en waarden en de mate waarin deze passen bij je huidige job of de bedrijfscultuur bij je huidige werkgever. De loopbaanbegeleiding bij Faresa onderscheidt zich van andere begeleidingen door een veel sterkere klemtoon en deskundigheid van de werkaspecten die je welzijn onderuit halen, maar die niet noodzakelijk moeten leiden tot een andere job of werkgever. Je hebt misschien op je werk te maken met conflicten met een leidinggevende of collega, je hebt een gebrek aan assertiviteit en kunt geen grenzen stellen, een gebrek aan motivatie of stress en burn out staan je welzijn op het werk in de weg. De psychologen van Faresa geven een loopbaanbegeleiding die al deze aspecten mee kan nemen in het maken van een goede loopbaankeuze. Faresa zet voor haar loopbaanbegeleiding ook sowieso een bedrijfs- of klinisch psycholoog in om je te helpen. Een goede coaching vraagt de juiste praktische, maar ook wetenschappelijke kennis om effectief te zijn.

 

Hoe verloopt loopbaanbegeleiding?

De loopbaanbegeleiding bij Faresa verloopt individueel en op maat. Elk individu is anders, brengt zijn eigen rugzak mee, heeft een specifieke werkcontext of ambities. Een bedrijfs- of klinisch psycholoog kijkt mee naar je talenten en competenties en gaat deze met je in kaart brengen. Samen met je psycholoog wordt gekeken waarin je wil groeien of welke andere interesses op je liggen te wachten om verder te exploreren in de toekomst. Bij loopbaanbegeleiding wordt ook ingegaan op je twijfels en mogelijke leeftijdsbarrières.  

 

Jouw loopbaanbegeleiding bij Faresa

Ben je op zoek naar loopbaanbegeleiding? Faresa is een door de VDAB erkend loopbaancentrum. Je kan dus voordelig loopbaanbegeleiding bij ons krijgen. Dit houdt in dat je 8 uur aan deskundige begeleiding kunt krijgen voor slechts €80. Interesse? Contacteer ons dan via info@faresa.be!

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

1 maart 2018

Breakfast@Faresa

loopbaanbegeleiding wat is loopbaanbegeleiding psycholoog klinisch psycholoog coaching

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
loopbaanbegeleiding wat is loopbaanbegeleiding psycholoog klinisch psycholoog coaching

Faresa Antwerpen
03/294 73 02

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
016/46 80 55

Faresa Brussel
0800/63 889

Faresa Geel
014/73 83 87

Faresa Dilsen-Stokkem
089/21 48 58

Faresa Genk
089/36 73 30