pesten omgaan met pesten pesten op het werk coaching

Leer omgaan met pesten

Pesten, de gevolgen van dit soort situaties zijn ernstig en toch komt het zo vaak voor, op school en op het werk. Het is belangrijk om te weten wat je zelf kunt doen, zeker als de situatie voor je kind of voor jou als volwassene je hopeloos maakt. Er zijn manieren om goed te reageren als pesten je overkomt. We willen je inzichten en handvaten aanreiken rond omgaan met pesten. Wil ook jij weten hoe je het hoofd kunt bieden aan pesten op het werk of op school? Dankzij onze individuele coaching leer je omgaan met pesten.

 

Wat zijn de gevolgen van pesten?

In situaties waar mensen samenzijn, kunnen dynamieken of onderlinge relaties ontstaan waarbij de macht is scheefgetrokken en iemand het onderspit delft. Hierbij heeft het kind of de volwassene het gevoel niet meer te kunnen of te durven reageren. Pesten zorgt ervoor dat je gaat twijfelen aan jezelf, aan wat je kunt en wie je bent. Pesten kan dus leiden tot een laag zelfbeeld, dat vaak blijft voortbestaan. Je kan dus door pesten minder kansen gaan grijpen en je nog onprettiger voelen bij jezelf met sombere gevoelens en sommige mensen hebben ook zelfmoordgedachten. Vaak willen mensen de situatie waarin gepest wordt vermijden en dan is er sprake van uitval op het werk of op school. Bij Faresa brengen we jou via coaching bij hoe je de gevolgen van pesten kunt indijken en kunt omgaan met pesten.

 

Hoe moet je omgaan met pesten?

Omgaan met pesten kan je leren. Tijdens enkele coachingsessies bij Faresa zoeken onze psychologen uit hoe het pestgedrag bij jou of je kind is ontstaan, welk profiel jij of je kind hebt en ze helpen je mee om een zicht te krijgen op wat de pester drijft. Vervolgens kijken ze naar mogelijke manieren om de omgeving (werkgever, school) in te schakelen om het pestgedrag mee te helpen stoppen. Via technieken om afstand te leren nemen van de situatie en assertief te reageren, bekijkt de psycholoog met jou hoe je het pesten de baas kunt worden. Kortom: een erg praktische aanpak waarbij wij achterhalen hoe het komt dat het pestgedrag blijft aanhouden, en waarbij we verklaren hoe je in de toekomst moet omgaan met pesten.

 

Professionele tips omgaan met pesten

Omgaan met pesten lijkt soms eenvoudiger dan het is. Velen zeggen gewoon assertief te zijn, maar gaan voorbij aan het systematisch karakter van pesten dat het zelfbeeld van het kind, de jongere of volwassene onderuit haalt. Enkel met deskundige raad kan je pesten aanpakken. Wil jij graag weten hoe je moet omgaan met pesten? Dan verwelkomt ons team je in onze vestiging in Hasselt, Leuven of Brussel. Wil je coachingsessies organiseren voor je werknemers over sociaal gedrag of respect op het werk? Ook dat kan bij Faresa!

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

pesten omgaan met pesten pesten op het werk coaching pestgedrag

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
pesten omgaan met pesten pesten op het werk coaching pestgedrag

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55