Online therapie

Slapen kan je leren! Scroll snel naar beneden en probeer het zelf.

 

 

 

 

Online therapie vindt plaats via e-mail, chat of een videoconference. Een aantal applicaties of wearables (draagbare technologie) kunnen eveneens ingezet worden om de effectiviteit van de therapie te verhogen.

 

Wat zijn de voordelen van online therapie?

Met online therapie wordt je minder geconfronteerd met wachttijden. Kan je je moeilijk verplaatsen, zit je in het buitenland of heb je weinig tijd? Dan is online therapie misschien de oplossing voor jou. De drempel voor online therapie is vaak lager dan bij traditionele therapie. Soms hebben mensen een vrees om gezien te worden bij de psycholoog en verkiezen ze om anoniem te blijven. Na een tijdje zou het kunnen dat je toch face to face therapie wenst omdat je het directe contact met je psycholoog mist.   

 

Wat zijn de effecten van online therapie?

Uit grootschalige studies blijkt dat online therapie effectief is om depressieve klachten te verminderen. Verder geeft onderzoek aan dat online therapie, meer bepaald online cognitieve gedragstherapie (CGT) een levensvatbare, effectieve en aanvaardbare behandeling is voor mensen die niet bereid of in staat zijn om traditionele therapie te volgen.

 

Ontdek online therapie

Faresa is een expert in het zorgen voor mentale veerkracht. Vermits we efficiënte hulp willen bieden, ook als u weinig tijd heeft of de verplaatsing niet kunt maken. Met behulp van online therapie per e-mail, chat of videoconference staat je psycholoog bij Faresa je bij. Wil je dit graag uitproberen? Aarzel dan niet om contact op te nemen via info@faresa.be.

 

 

Probeer het zelf eens!

Zie jij meerdere nachten elk uur van de klok? Weet jij alles van nachtenlang wakker liggen? Kan jij het piekeren niet uit je bed houden?
Vul dan hieronder jouw naam en e-mailadres in en krijg gratis toegang tot onze e-learning module 'Slapen kan je leren!' 

Naam en voornaam *
E-mail adres *

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55