psychotherapie individuele psychotherapie psychotherapie kinderen relatietherapie

Psychotherapie

Psychotherapie is een grondige aanpak voor complexe problemen. Onze psychologen zijn gespecialiseerd in een diversiteit aan problematieken en begeleiden zowel kinderen, jongeren als volwassenen met gedragstherapie of relatietherapie. Hoe? Aan de hand van evidence-based principes luisteren we naar jouw probleem met individuele psychotherapie of psychotherapie in groep.

 

Psychotherapie: hulp bij elk probleem

Of je nu een burn-out, eet- of angststoornis of depressie hebt, onze psychologen bezitten een bibliotheek aan oplossingen voor elk probleem. Ook bij moeilijkheden met risicogedrag zoals alcohol- of druggebruik, onveilige seks, gokverslavingen of excessief gamen biedt psychotherapie een uitweg. Hoe? Aan de hand van gedragstherapie of relatietherapie achterhalen we wat er aan de basis ligt van de problematiek. We kijken dus ook naar je eerdere ervaringen om de onderliggende processen te begrijpen en jouw emoties uit te klaren. Daarnaast kan psychotherapie ook preventief aangewend worden via coaching, want soms geraak je er zelf uit met begeleidende hulp.

 

Terugbetaling psychotherapie

Psychotherapie bij kinderen en adolescenten wordt door de meeste mutualiteiten terugbetaald. En wat met individuele psychotherapie of groepstherapie voor volwassenen? De mogelijkheden tot terugbetaling zijn hier beperkter. Een goede navraag bij je eigen mutualiteit is belangrijk. Faresa is ingeschreven als partner voor terugbetaling bij de mutualiteiten binnen hun geldende aanbod en terugbetalingsregels. Er kan beroep worden gedaan op onze psychiater voor volwassenen, hier gelden de RIZIV-tarieven en dienen enkel de remgelden betaald te worden.

 

Psychotherapie: curatief of preventief

Bij Faresa weten we dat het niet evident is om een angststoornis, burn-out, depressie, eetstoornissen of relatieproblemen op je eentje uit te puzzelen. Met behulp van psychotherapie, meer specifiek gedragstherapie of relatietherapie, bieden we de ondersteuning waar je nood aan hebt. Daarnaast gaan we ook preventief te werk in coaching en leren we je omgaan met stress.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

psychotherapie individuele psychotherapie psychotherapie kinderen relatietherapie gedragstherapie

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
psychotherapie individuele psychotherapie psychotherapie kinderen relatietherapie gedragstherapie

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55