remedial teaching faalangst coaching huiswerkbegeleiding

Remedial teaching

Remedial teaching, een aanbod voor leerlingen en studenten die een extra hulp nodig hebben bij het “leren leren”. Je zoon of dochter heeft een lage motivatie voor school, is perfectionistisch of heeft faalangst. Daar dit een specifieke onderbouwde aanpak vraagt, is je kind gebaat met bijles. Met die extra aandacht vermindert het onwelbevinden, stress voor school of paniek bij studie. Bijles heet nu remedial teaching. Bij remedial teaching is het niet gewoon de les die herhaald wordt, maar je kind krijgt extra handvaten en zienswijzen mee om zijn studie beter aan te pakken, zelfs als hij of zij kampt met bijvoorbeeld aandachtsproblemen.   

 

Wat is remedial teaching

Je kind kan bij Faresa genieten van individuele coaching of kan deelnemen aan coaching in groep. Sommige onderwerpen zijn te begeleiden in groep, bijvoorbeeld een eerste kennismaking met de principes van faalangst of hoe te studeren of aan examens deel te nemen met faalangst. Of denk aan assertief worden in het kader van mogelijke problemen bij stage. Soms zijn jongeren of jongvolwassenen nog niet opgewassen tegen de professionele werksetting en missen ze net dat beetje maturiteit of assertiviteit om een goede stage af te leggen. Bij Faresa kan men via remedial teaching begeleiding krijgen om succesvoller te zijn in de stage. Bijkomend maken we bij remedial teaching de overgang naar de werkcontext door jongvolwassenen te helpen om vaardigheden te verwerven zoals het opmaken van een CV of hulp bij solliciteren. Het is dus geen bijles, maar een breder begeleidingsaanbod waarbij psychologische of ontwikkelingsaspecten eveneens worden belicht. Remedial teaching biedt dus een bredere aanpak.

 

Remedial teaching voor de hele schoolloopbaan

Een kind, jongere of student kan binnen remedial teaching bij ons terecht voor dat extra beetje hulp dat nodig is. Voor kinderen uit het lager onderwijs, helpen we met huiswerkbegeleiding. Voor kinderen en jongeren uit het secundair onderwijs biedt Faresa binnen remedial teaching begeleiding aan voor de algemene vakken (Nederlands, Frans, Engels, Duits, geschiedenis en godsdienst) voor alle onderwijstypes (ASO,BSO,KSO,TSO), tevens bieden we ook begeleiding voor de specifieke vakken (aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica, wiskunde, cultuur- en gedragswetenschappen) van volgende richtingen: Moderne talen-Wetenschappen, Wetenschappen-Wiskunde en Humane Wetenschappen. Voor studenten uit het hoger onderwijs biedt Faresa binnen remedial teaching een uitgebreid aanbod in de begeleiding van zowel bachelor- als masterstudenten.  

 

Professionele tips bij studiemoeilijkheden

Remedial teaching is dus een professionele aanpak als bijles tekort schiet en andere problemen of moeilijkheden goede studieresultaten in de weg staan. De studiemethoden worden aangepast aan de noden van uw kind. Het is mogelijk dat er bijkomend onderzoek nodig is om te bepalen waarom er net problemen met studie ontstaan. Andere collega’s, voornamelijk kinder- of volwassenpsychologen, kunnen dan bijstaan in verder diagnostisch onderzoek. Wil je graag meer weten over remedial teaching bij Faresa? Dan ontvangen we graag bericht van jou via info@faresa.be.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

remedial teaching faalangst coaching huiswerkbegeleiding hulp bij solliciteren

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.
remedial teaching faalangst coaching huiswerkbegeleiding hulp bij solliciteren

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55