risicoanalyse kwalitatieve risicoanalyse risicoanalyse maken risico evaluatie

Risicoanalyse

De missie van Faresa? Het geestelijk welzijn herstellen en bevorderen op het werk. Voor een kwantitatieve en kwalitatieve risicoanalyse ben je dan ook aan het juiste adres bij Faresa. Met de beschikbare kennis en bekwame handen maken wij enerzijds een risico evaluatie omtrent psychosociale belasting, stress en burn-out in jouw organisatie. Anderzijds stellen we bij een risicoanalyse op basis van psychosociale aspecten een plan van aanpak voor en grijpen we in met interventies.

 

Checklist risicoanalyse

Bij Faresa zijn we er ons bewust van dat een kwalitatieve risicoanalyse steeds evidence-based moet zijn. Daarom zien we erop toe dat de risicofactoren voor psychosociaal welzijn steeds effectief gemeten worden. Daarnaast moet een risicoanalyse een meerwaarde zijn en aangepast worden aan de noden en behoeften van jouw organisatie en doelgroep. Bovendien is een risicoanalyse maken iets dat je in samenspraak met de directie, IPA en CPBW doet. Het is een werkinstrument voor de toekomst en de adviezen moeten gebruikt kunnen worden als input voor het jaarlijks actieplan en het globaal preventieplan. Een ander belangrijk punt op de checklist van een risicoanalyse is dat deze moet leiden tot interventies en op voorhand gecommuniceerd moet worden aan alle hiërarchielijnen. Tot slot is het essentieel om de resultaten van de risicoanalyse naar elke laag van jouw organisatie te communiceren. Zo geef je duidelijke boodschappen aan de werknemers, worden mensen beloond voor hun medewerking en groeit het geloof in outcome van dergelijk onderzoek.

 

Risicoanalyse: de resultaten

Wat mag je nu van het resultaat van een risicoanalyse verwachten? Het Faresa team maakt een risico evaluatie gebaseerd op de sterke en zwakke punten van de organisatie. Hierbij formuleren we concrete adviezen per knelpunt voor elk niveau in bruikbare taal. Verder linken we bij een risicoanalyse onze deskundige raad aan de mogelijkheden van de organisatie. Het is daarenboven belangrijk om te begrijpen dat enkel in orde zijn met de wetgeving niet gelijk staat met een langetermijnoplossing. Dit kan leiden tot een te grote afstand tot werkelijke acties in de praktijk. De juiste keuze van de methode voor de risicoanalyse en het instrument is dus doorslaggevend.

 

Jouw partner voor een risicoanalyse

Faresa heeft een frisse kijk op de zaak, werkt efficiënt en is flexibel inzetbaar. Heeft jouw organisatie nood aan een risicoanalyse? Met behulp van vragenlijstonderzoek (digitaal of op papier) of interventie vormen wij jouw welzijnspartner. Heb je vragen over onze risicoanalyse methode? Wij horen het graag via mail (info@faresa.be) of telefoon (011/75 80 55).

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

risicoanalyse kwalitatieve risicoanalyse risicoanalyse maken risico evaluatie risicoanalyse methode

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
risicoanalyse kwalitatieve risicoanalyse risicoanalyse maken risico evaluatie risicoanalyse methode

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55