welzijn op het werk coaching risicoanalyse conflicten

Welzijn op het werk

De wetgeving geeft Belgische bedrijven de opdracht om het welzijn op het werk te bepalen en waar nodig actie te ondernemen. Veel werkgevers vinden het een belangrijk thema, maar vinden het juiste aanbod van meten en interventies niet bij een partij. Het is vaak overleggen en vergaderen met meerdere partijen om zowel aan preventie als aan opvang te doen voor de werknemers die echt vastlopen. Faresa wil zeer kort aansluiten bij de noden van de bedrijven die welzijn op het werk belangrijk vinden, maar waar de core business van het bedrijf zelf andere diensten of producten betreft en de expertise meestal onvoldoende in huis is. Welzijn op het werk vraagt om een betrouwbare en dienstbare partner.

 

Risicoanalyse van psychosociale aspecten

Faresa heeft een grote expertise in het uitvoeren van een risicoanalyse psychosociale aspecten. Ook hier vind je bij ons maatwerk. We kiezen niet voor één lijst en één methode. We kiezen voor een aanpak op maat waarbij we samen met HR of preventiedienst (intern of extern) aan tafel gaan zitten om die lijst of methode te prikken die voor jouw bedrijf het meest bruikbare resultaat omtrent de risicofactoren voor welzijn op het werk gaat opleveren. Dit kan kwantitatief zijn met vragenlijsten of door middel van interviews (kwalitatief onderzoek). We passen ons dus aan, niet alleen aan jouw bedrijf, maar gaan nog een stap verder om onze aanpak af te stemmen op de doelgroep die je wil bevragen. Een arbeider of bediende, een chauffeur of een kaderlid. We werken voor kleine en zeer grote bedrijven die onze aanpak op maat met betrekking tot welzijn op het werk appreciëren.

 

Hoe maak ik mijn beleid?

Het beleid omtrent welzijn op het werk dat Faresa met jou als preventieadviseur of HR kan uitwerken gaat dus over een eerste inschaling van de risicofactoren voor welzijn op het werk en een directe koppeling aan coaching van medewerkers of coaching van leidinggeven. Dit kan individuele coaching betreffen, bijvoorbeeld burn-outpreventie of leidinggeven. Coaching in groep mist zijn effect niet als het gaat over sensibilisering en leiderschap. Faresa kan ook tussenkomen bij conflicten bij teams of conflicten tussen werknemers, dit door de inschakeling van een erkend bemiddelaar. Om alle werknemers te bereiken zijn naast de individuele coaching, ook digitale tools beschikbaar, zo ontwikkelden we bij E-Learning Faresa (ELF©), een platform voor het bevorderen van welzijn op het werk.

 

Professionele tips welzijn op het werk

Welzijn op het werk bevorderen lijkt soms eenvoudiger dan het is, zeker nu de media hierop inpikt, maar de context biedt vaak weinig tijd om daden op een duurzame manier in de praktijk te realiseren. Werknemers vallen ook vaak uit met burn out en hebben nood aan een burn-outbehandeling. Wil jij graag weten hoe je je beleid welzijn op het werk kunt uitwerken? Dan ontvangen we graag bericht van jou via info@faresa.be. Wil je coaching sessies organiseren voor je werknemers over omgaan met stress? Ook dat kan bij Faresa!

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

welzijn op het werk coaching risicoanalyse conflicten individuele coaching

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.
welzijn op het werk coaching risicoanalyse conflicten individuele coaching

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55